We use cookies to offer the best possible user experience on our website. We also use third-party cookies, to deliver personalised advertisement messages. By using our website you agree, that cookies can be saved on your device. Further information on the cookies used and on how to disable them can be found here.
 
 
 
 
 

M. Montessori children’s nursery, Collecchio (PR)

M. Montessori children’s nursery, Collecchio (PR)
 
M. Montessori children’s nursery, Collecchio (PR)
 
M. Montessori children’s nursery, Collecchio (PR)
 
M. Montessori children’s nursery, Collecchio (PR)
 
M. Montessori children’s nursery, Collecchio (PR)
 
 
The Project
The new children’s nursery in Collecchio is a single-storey, rectangular building, with four cubes set at the corners. In the centre of the building an open playground area was designed. A flat roof was chosen with several roof light domes spilling daylight into the interior. The division between the interior rooms has been designed to allow fluid transition from the after-school care club to the nursery. However, each area represents an independent unit. In this way the child can transfer easily from one stage in its development to another. The access from the interior rooms to the play meadow is through a spacious roofed terrace.
Technical data and information
Client: Comune di Collecchio
Cubage: 3.200 m³
Architecture: Ing. Jr. Lorenzo Gherri
Construction period: May 2007 - October 2007
 
Construction period: 5 Months
Please select the month for more info
2007
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December
 
 
 
Back to list
 
 
 
 
 
 
© 2017 Rubner Objektbau GmbH | VAT No. 02223110210 | Imprint | Cookies | Sitemap | Leg. Decree 231/2001 | Privacy Go to top
 
 
Newsletter RUBNER